NEI - NEURO EMOTIONELE INTEGRATIE

Wat is het?

Neuro Emotionele Integratie,  is ontwikkelt door een Amerikaanse chiropractor, Scott Walker en later doorontwikkeld door de arts Roy Martina. Het is een vrij nieuwe geneeswijze welke sinds begin jaren tachtig wordt gebruikt.

Binnen NEI wordt gebruik gemaakt van het beste uit Oosterse en Westerse geneeswijzen en is er op gebaseerd te zoeken naar de oorzaak van fysieke, emotionele en mentale klachten ; de oorsprong van je disbalans. NEI is een methodiek om het onbewuste bewust te maken.

Er wordt gebruikt gemaakt van principes en ondersteunende middelen uit onder andere acupunctuur, neurowetenschappen, NLP, homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhalingsoefeningen. Lange praatsessies of herbeleven van oud zeer is niet nodig.

Met een NEI-therapeut kom je snel tot de kern van je probleem.

 

Een erkende NEI-coach of therapeut heeft een opleiding op HBO-niveau gevolgd en met een aanvulling Medische Basiskennis is NEI een door de zorgverzekeraar erkende werkwijze.

De kracht van NEI :

 

– Met NEI kom je snel tot de kern van het probleem

– Het is effectief

– NEI werkt snel; soms zijn 1 tot 3 sessies al voldoende om een blokkade op te ruimen

– Er wordt niet eindeloos gepraat over de problemen

– NEI- sessies zijn zelden sterk emotioneel

– NEI wordt als een prettige therapie- of coaching vorm ervaren, ook heel geschikt voor kinderen

– Klachten verminderen of verdwijnen

– NEI geeft inzichten

 

CONSULT

Wat kun je verwachten?

NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte of pijn en elk gedrag een emotionele oorsprong heeft.

Het is een energetische methode, die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag , het loslaten van blokkades en zorgt dat disbalans weer in balans komt. NEI is een holistische vorm van therapie. Holistisch betekent “geheel” of “allesomvattend” en betekent dat jij gezien wordt op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

NEI richt zich op de oorzaak van problemen die vaak zijn ontstaan door emotionele blokkades en niet op het uitsluitend verhelpen van de klacht.

Deze onbewuste delen oefenen invloed uit op de cellen en het celgeheugen en kunnen daardoor voor lichamelijke, mentale of energetische klachten zorgen.

Tijdens mijn consult maak ik gebruik van een biotensor.

De Biotensor is een meet- en testapparaat dat ontwikkeld is door de Duitse filosoof Dr. J Oberach. Het is een bio-energetisch testapparaat, is zeer nauwkeurig in de meetresultaten en ziet eruit als een antenne met een handvat.

Ieder mens, dier, plant maar ook “niet levende” stof, simpelweg alles, is door een energieveld omgeven en heeft zijn eigen specifieke trillingsfrequentie. De trillingen kunnen buiten het lichaam worden gemeten. Tijdens een consult wordt de hulpvraag besproken en vervolgens wordt met de biotensor gemeten waar op celniveau zich blokkades bevinden.

De biotensor kan ook gebruikt worden om uit te testen of twee verschillende energievelden elkaar doordringen kunnen (aantrekken, samenwerken) of niet (= elkaar dus afstoten). Hierdoor is het mogelijk om tolerantie en werking van medicijnen, supplementen of voedingsmiddelen te testen.

TOEPASSING

Hoe wordt NEI INGEZET?

NEI kan ingezet worden bij een veelheid aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • lichamelijke klachten (rugpijn, uitslag, hooikoorts, etc.)
  • emotionele problemen (niet lekker in je vel, ongelukkig, belemmerende emoties, etc.)
  • gedragsproblemen (ADHD, autisme, met/zonder etiket, etc.)
  • chronische ziekten (prikkelbare darm, migraine, reuma, diabetes, etc.)
  • persoonlijke ontwikkeling (je wilt het anders, een check-up, etc.)
  • zwangerschap of kinderwens
  • huilbaby, slaapproblemen
  • leerproblemen (dyslexie, dyscalculie, etc.)
  • voedselovergevoeligheid/allergie

 

NEI- therapie is ook goed inzetbaar bij dieren. In mijn praktijk behandel ik ook paarden. Hierbij test ik de klacht, maar kan ook kruidenmixen samenstellen of voer doormeten op geschiktheid.

TARIEVEN

Wat zijn de kosten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact

Interesse in NEI? Meer vragen over een van de toepassingen? Laat een bericht achter!