NEI - NEURO EMOTIONELE INTEGRATIE

WAT IS HET?

Neuro Emotionele Integratie,  is ontwikkelt door een Amerikaanse chiropractor, Scott Walker en later doorontwikkeld door de arts Roy Martina. Het is een vrij nieuwe geneeswijze welke sinds begin jaren tachtig wordt gebruikt.

Binnen NEI wordt gebruik gemaakt van het beste uit Oosterse en Westerse geneeswijzen en is er op gebaseerd te zoeken naar de oorzaak van fysieke, emotionele en mentale klachten ; de oorsprong van je disbalans. NEI is een methodiek om het onbewuste bewust te maken.

Er wordt gebruikt gemaakt van principes en ondersteunende middelen uit onder andere acupunctuur, neurowetenschappen, NLP, homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhalingsoefeningen. Lange praatsessies of herbeleven van oud zeer is niet nodig.

Met een NEI-therapeut kom je snel tot de kern van je probleem.

Een erkende NEI-coach of therapeut heeft een opleiding op HBO-niveau gevolgd en met een aanvulling Medische Basiskennis is NEI een door de zorgverzekeraar erkende werkwijze.

DE KRACHT VAN NEI

Kom tot de kern van het probleem

Het is effectief

NEI werkt snel; blokkades kunnen al binnen 1-3 sessies verholpen worden

Er wordt niet eindeloos gepraat over de problemen

Een NEI sessie is zelden sterk emotioneel

NEI wordt gezien als een prettige coach vorm, ook geschikt voor kinderen

Klachten verminderen of verdwijnen

NEI geeft inzicht

CONSULT

Wat kun je verwachten?

NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte of pijn en elk gedrag een emotionele oorsprong heeft.

Het is een energetische methode, die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag , het loslaten van blokkades en zorgt dat disbalans weer in balans komt. NEI is een holistische vorm van therapie. Holistisch betekent “geheel” of “allesomvattend” en betekent dat jij gezien wordt op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

NEI richt zich op de oorzaak van problemen die vaak zijn ontstaan door emotionele blokkades en niet op het uitsluitend verhelpen van de klacht.

Deze onbewuste delen oefenen invloed uit op de cellen en het celgeheugen en kunnen daardoor voor lichamelijke, mentale of energetische klachten zorgen

Tijdens mijn consult maak ik gebruik van een biotensor.

De Biotensor is een meet- en testapparaat dat ontwikkeld is door de Duitse filosoof Dr. J Oberach. Het is een bio-energetisch testapparaat, is zeer nauwkeurig in de meetresultaten en ziet eruit als een antenne met een handvat.

Ieder mens, dier, plant maar ook “niet levende” stof, simpelweg alles, is door een energieveld omgeven en heeft zijn eigen specifieke trillingsfrequentie. De trillingen kunnen buiten het lichaam worden gemeten. Tijdens een consult wordt de hulpvraag besproken en vervolgens wordt met de biotensor gemeten waar op celniveau zich blokkades bevinden.

De biotensor kan ook gebruikt worden om uit te testen of twee verschillende energievelden elkaar doordringen kunnen (aantrekken, samenwerken) of niet (= elkaar dus afstoten). Hierdoor is het mogelijk om tolerantie en werking van medicijnen, supplementen of voedingsmiddelen te testen.

TOEPASSING

Hoe wordt NEI INGEZET?

NEI kan ingezet worden bij een veelheid aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

NEI- therapie is ook goed inzetbaar bij dieren. In mijn praktijk behandel ik ook paarden. Hierbij test ik de klacht, maar kan ook kruidenmixen samenstellen of voer doormeten op geschiktheid.

OVER ANGELIQUE

Wie ben ik?

Ik ben geboren in 1967. Als kind werd ik al gefascineerd en geÏnspireerd door de natuur. Na schooltijd was ik altijd buiten te vinden en bij opa op bezoek verslond ik de boeken over de natuur die hij bezat. Tijdens de vele wandelingen leerde ik over alle kruiden die we tegenkwamen, de naam, maar ook waar ze voor gebruikt konden worden. Paarden maakten al op jonge leeftijd onderdeel uit van mijn leven en toen ik rond mijn dertigste op een zorg- en kinderboerderij kwam te wonen en werken als bedrijfsleider, waren zij dagelijks in mijn buurt. Paardencoaching kwam op mijn pad en met mijn diploma Toegepaste Psychologie, aangevuld met een opleiding tot paardencoach startte ik naast mijn werk met mijn eigen bedrijf Epona Coaching. Ik ging samenwonen met Hans en kreeg in Beusichem de ruimte om een praktijk aan huis te starten.     

Het bleef echter kriebelen. Mijn hele leven weet ik al dat er ‘meer’ is. Met het coachen kan ik mensen begeleiden op het gebied van hun “mind” en zeker in combinatie met de energie van de paarden bereiken we daarmee hele mooie resultaten. Maar gezondheid is meer dan dat en ik wil graag werken vanuit een holistische visie. Dit denkbeeld gaat ervan uit dat je lichaam, geest plus ziel één dynamisch geheel zijn en dus onderling nauw met elkaar verbonden. Wanneer deze allen in balans zijn kan het  lichaam optimaal gebruik maken van het  zelf-herstellend vermogen.

Ik volgde de opleiding tot Energetisch Gezinstherapeut en hoop in 2021 het laatste deel van mijn opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut af te gaan ronden. Dit geeft mij de tools om deze holistische werkwijze ook helemaal in de praktijk te kunnen brengen. Inmiddels ben ik full-time aan het werk in mijn eigen praktijk. Ik pas NEI toe in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen zoals kruiden , Bach Bloesem Remedies, edelstenen, etherische olie en Gemmo-therapie. 

 

Geïnteresseerd?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Vragen over een van de toepassingen? Laat een bericht achter!

Angelique Driesen

info@praktijkepona.nl
+31 6 14 21 78 96

Praktijk Epona

Voorkoopstraat 3, 
4112NM Beusichem