We gaan vandaag een toets maken ... Bij sommige leerlingen breekt het zweet al uit als ze die woorden horen. Klassikaal een vraag beantwoorden ? Liever niet. Een koprol maken met gym ? Dat nooit ! Faalangst beheerst het leven van zo'n 15% van de kinderen en ook bij volwassenen komt het nog steeds voor. Een faalangstreductie training kan helpen weer grip te krijgen. 

Tijdens faalangsttrainingen maak ik o.a. gebruik van de RET-methode (rationeel emotieve training). Deze methode leert kinderen om gedrag en emoties waar je last van hebt , de zogenaamde 'niet helpende gedachten'om te zetten naar helpende gedachten. Ze leren anders tegen een lastige situatie aan te kijken, waardoor ze zich anders gaan gedragen en voelen in die    - voor hen- lastige situatie. 

Daarnaast maak ik gebruik van oefeningen in beweging en ontspanningsoefeningen die kinderen in kunnen zetten wanneer zij aan hun lichaam merken dat ze gespannen zijn. Bewegen stimuleert het lerend vermogen van een kind. Hersenen krijgen meer bloed en zuurstof als je beweegt. Dat komt alle processen in een kinderhoofd ten goede.Het leren wordt daardoor makkelijker en informatie die de kinderen opdoen blijft beter hangen. Daarbij komen allerlei positieve hormonen vrij die helpen om zich beter te concentreren en daardoor beter te onthouden.

Tijdens de training maak ik naast energizers ( bewegingsoefeningen) ook gebruik van de inzet van mijn pony's. Zij kunnen als geen ander helpen bij het spiegelen van gedrag en gedachten en laten direct effect zien als je je gedachten of gedrag hebt veranderd. 

De trainingen zijn naar keuze van ouder en kind met of zonder inzet van pony's te volgen. Er wordt gewerkt met indeling naar leeftijd. 

 Opbouw van de training : 

1e ouderavond thema : wat is faalangst 

4 bijeenkomsten voor de kinderen

2e ouderavond : waar staan we nu ? 

4 bijeenkomsten voor de kinderen

Individuele oudergesprekken en indien gewenst met de leerkracht

Terugkomdag voor kinderen. Hoe is het gegaan de afgelopen tijd en wat wil je nog oefenen ? 

De groep bestaat uit 4 tot 6 kinderen. Kosten totale cursus € 315,- inclusief btw

Aanmelden kan via het contactformulier. U krijgt dan informatie wanneer de nieuwe cursus start.