SOCIALE VAARDIGHEIDSTRAINING VOOR KIDS OP EEN BIJZONDERE MANIER......

Pony Power voor Kids is een sociale vaardigheidscursus voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei.

De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét pony's, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony's. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.

Hoe maak je contact en vriendjes , hoe geef je je eigen grenzen aan , hoe kun je duidelijk communiceren ??

De 'Pony Power Kids' zetten reeds op jonge leeftijd de eerste belangrijke stappen in hun ontwikkeling, deze stappen gaan hen in de toekomst zeer goed van pas komen. Meer informatie over deze cursus is te vinden op www.ponypowervoorkids.nl , ik ben een van de gecertificeerde trainers van dit concept. 

Hou de website en facebook in de gaten voor nieuwe data , of vraag meer informatie via het contactformulier. 


Paardenkracht voor Pubers is een cursus waarbij kinderen in de leeftijd van 11-16 jaar worden ondersteund in de veranderingen die zij in deze periode van hun leven meemaken. Voor kinderen in de leeftijd van 11-13 jaar ligt hierbij de nadruk op het afsluiten van de basisschoolperiode, de overstap naar het voortgezet onderwijs en alles wat daarbij komt kijken. Voor de leeftijdsgroep 14-16 jaar wordt met name ingezoomd op het onderweg zijn naar volwassenheid. Communicatie, houding, gedrag, gevoelens, grenzen verleggen en kunnen begrenzen, dynamiek in de groep (school, gezin, vrienden), er wel of niet bij horen, eigen authenticiteit bewaken, samenwerken, leiderschap en balans vinden komen o.a. aan de orde. 

Doordat deze trainingen met hulp van een pony of paard worden gegeven, oefenen de kinderen op een luchtige en praktijkgerichte wijze de bovengenoemde aspecten. Daarbij verbetert hun eigenwaarde, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen. 

De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. Zij ontvangen directe feedback van de pony of het paard, maar ook wordt besproken wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de trainingen.